PRESTROJAVANJE BRANITELJA

Nove podjele u Dalmaciji

25.02.2011 u 17:33

Bionic
Reading

U prostorijama županijskog HDZ-a u Splitu održana je konferencija za tisak na kojoj je predstavljena svojevrsna zajednica branitelja HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji 'Gojko Šušak'

U prvom planu današnje konferencije za medije bio je nekadašnji čelnik u Hajduku Mirko Klarić, predstavljen je kao ratni zapovjednik. 'HDZ je u Hrvatsku uveo demokraciju, pa stoga ne odričemo nikom iskazivanje svojih stavova, pa i putem prosvjeda, ali energično se suprotstavljamo korištenju emocija branitelja povodom slučaja Purda za isticanje svojih stavova. HDZ i branitelji su sinonimi', izjavio je Klarić.

Prosvjednike je nazvao 'internet prosvjednicima' i zaključio da branitelji ne trebaju biti dio tog scenarija koji po njegovom mišljenju potiču i potpomažu određeni mediji. Odbacio je inicijative pojedinih udruga branitelja, aktivista i 'marginalnih strančica' da svoje akcije prezentiraju kao stav svih branitelja.

Osim izjave da je 'HDZ uveo demokraciju u Hrvatsku', upadljivo je i vezivanje branitelja uz jednu stranku te prikazivanje stava te zajednice kao prevladavajućeg stava među braniteljima. Mirko Klarić, inače blizak čelniku županijskog HDZ-a Kruni Peronji, jest umirovljenik, ali i član nekoliko upravnih odbora i predsjednik odbojkaškog kluba u Splitu.

Današnji je skup, dakle, nastavak prestrojavanja među braniteljima gdje jedna skupina postaje dio rješenja, a druga dio problema aktualne vlasti, ali čini se da je to i reakcija HDZ-a na gubitak kontrole nad Hvidrom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.