istekao rok od 120 dana

Novak: 'Očekujemo obvezujuće ponude potencijalnih partnera nakon 18. siječnja'

28.12.2018 u 12:01

Bionic
Reading

'Istekao je rok od 120 dana nakon kojega Fina mora predložiti stečaj 3. maja', rekao je nakon sastanka s predstavnicima sindikata pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, a Uprava Uljanika odlučila kako Kermas Energija Danka Končara više nije strateški partner

'Otvoren je data rooom, imamo informaciju da su potencijalni partneri angažirali timove stručnjaka koji pregledavaju podatke. Nama su se obraćala respektabilna europska i svjtska brodogradilišta. Oni su zainteresirani, zadovoljni su s tehničkom opremljenošću, znanjem ljudi, ali da bi dostavili obvezujuću ponudu, moraju se vidjeti knjige. Data room bit će otvoren do 18. siječnja nakon toga se očekuju obvezujuće ponude u roku tjedan dana', otkrio je Novak i dodao da su strateški partneri zainteresirani većinom za 3. maj, a neki i cijelu grupu, javlja N1.

Istaknuo se da se stečaj 3. maja čini kao jednostavniji i jeftiniji postupak, a da je prema njegovom iskustvu to vrlo kompleksan i kompliciran proces. Dodao je i kako ako se donese odluka o stečaju s preustrojem da će taj preustroj trebati financirati.

Pred sastanak sindikalisti su rekli da očekuju pojašnjena kao bi radnici lakše ušli u Novu godinu. Kazali su da Fina može nad "3. majem" pokrenuti stečajni postupak, ali da je Trgovački sud taj koji će donijeti zadnju odluku.

Data room će u Uljanikovoj upravnoj zgradi, na adresi Flaciusova 1, u Puli, biti otvoren radnim danima od 27. prosinca 2018.,. uključivo do 18. siječnja 2019. od 8,00 do 16,00 sati, a dodatno se utvrđuje radno vrijeme subotom od 9,00 do 13,00 sati.