mandat od tri godine

Nova predsjednica javnobilježničke komore Zvijezdana Rauš-Klier

21.01.2019 u 18:11

Bionic
Reading

Javna bilježnica u Varaždinu Zvijezdana Rauš-Klier izabrana je za novu predsjednicu Hrvatske javnobilježničke komore (HJK), izvijestila je Komora u ponedjeljak

Nova predsjednica izabrana je na izbornoj skupštini, 19. siječnja, kada su na mandat od tri godine izabrani i ostali članovi tijela Komore. Na čelu HJK naslijedila je zagrebačku javnu bilježnicu Luciju Popov.

Pije javnobilježničke karijere Zvijezdana Rauš-Klier je radila u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, a javnobilježničku službu obavlja od 1995. kada je ponovo uvedena u hrvatski pravni poredak.

Od početaka službe bila je aktivna u tijelima Komore, u Etičkom povjerenstvu, Međunarodnom povjerenstvu te je sudjelovala na brojnim kongresima, a sada je predstavnik u Komisiji za europska pitanja notarijata.

Kao ciljeve svojeg mandata ističe jačanje Hrvatske javnobilježničke komore kroz intenzivniju suradnju s ministarstvima i pravosudnim institucijama, unaprjeđenje komunikacije s medijima te upoznavanje javnosti s ulogom i značenjem javnobilježničke službe, izvijestio je HJK.

Podsjećaju da notarijat latinskog tipa postoji u 22 članice Europske unije u kojima rasterećuje sudove i tijela državne uprave te djeluje kao dio preventivnog pravosuđa na usluzi građanima.