SITUACIJA SE NE SMIRUJE

Nova klizišta u Zagrebu, dvije osobe evakuirane

04.04.2013 u 14:54

Bionic
Reading

Aktivacija zagrebačkih klizišta ne prestaje ni danas unatoč lijepom vremenu. Tako su na jednoj obiteljskoj kući na Grmoščici popucali zidovi kuće, a dvoje stanara pristalo je na privremeno iseljenje

Najozbiljnija današnja intervencija zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama bila je na lokaciji Grmoščica desna kod kućnog broja 38. Kuća je smještena na rubu velike strmine i zbog pomicanja platoa došlo je do puknuća zidova kuće te je narušena statika objekta. U kući žive dvije osobe koje su prihvatile nužni smještaj ponuđen od Ureda.

Na području Branoveca, Lazina kod kućnog broja 27 također je došlo je do odrona. Utvrđeno je da se radi o privatnoj parceli ispred koje je nasipavana zemlja kako bi se izgradilo parkiralište ispred stambenog objekta. Odron doseže do same kuće, a ugrožene su i dvije vikend-kuće u nastavku ulice.

Jutros je prijavljeno i klizište u Čučerskoj cesti 82. Utvrđeno je da je došlo do pucanja popločnih betonskih ploča u dvorištu i oštećenja pomoćnih objekata i garaže te je narušena i njihova stabilnost. Zbog povećane razine podzemnih voda, kontaktiran je DVD Dankovec koji će izvršiti ispumpavanje vode iz dvorišta. Opasnosti za stambeni objekt za sada nema.