'barba'

Nova karijera Damira Polančeca: Toliko je zaokupljen hotelom, da ne dolazi na sud

14.07.2019 u 19:39

Bionic
Reading

'Nemam potrebe, želje ni interesa za medijskim eksponiranjem. Hvala što ste nazvali, ali ne bih da se o meni ništa piše', kazao je Damir Polančec, novopečeni direktor hotela 'Barba' u Starigradu Paklenici i bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva koji se u ponedjeljak nije pojavio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu

Iako je Polančec prošlog tjedna potvrdio dolazak na svjedočenje, u nedjelju navečer poslao je e-mail u kojem javlja da ne može doći zbog poslovnih obveza. Sutkinja Maja Štampar Stipić Polančecovo objašnjenje nije prihvatila te je naredila da ga na sud dovede policija.

Koprivničko-križevačka policija ga na prijavljenoj adresi nije pronašla jer je Polančec preko ljeta u Starigradu Paklenici, gdje ima hotel.

Za širu javnost to je bila prva informacija da se nekadašnji drugi čovjek hrvatske vlade bavi turizmom. Informacija da Polančec u njihovu mjestu ima mali hotel, mještanima Starigrada nije bila novost. Objasnili su za Slobodnu Dalmaciju da je Polančec hotel 'Barba' otvorio prije dvije godine u prostoru nekadašnjeg odmarališta tvrtke 'Tvin' iz Virovitice, koje je nakon kupnje preuredio u hotel s dvije zvjezdice.

  • +8
Damir Polančec i sedmorica optuženih nepravomoćno oslobođeni u aferi Spice Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Nije to nikakva megalomanija ni luksuz, izgleda skromno, uredno, a ni sama lokacija nije posebno atraktivna. Ali čovjek se trudi i nadam se da mu dobro ide', kazao je izvor iz Starigrada.

Hotel 'Barba' u vlasništvu je tvrtke 'Barba Bruno' d.o.o. sa sjedištem u Koprivnici. Temeljni kapital tvrtke je 20 tisuća kuna, a član uprave i direktor je Damir Polančec. Osnivač tvrtke 'Barba Bruno', prema podacima iz sudskog registra, je tvrtka 'Niba Tours', također iz Koprivnice, u kojoj je Polančec direktor, a osnivač 'Niba Toursa' je tvrtka 'Irikon', opet iz Koprivnice, koju je osnovao Polančec 2011. godine i u njoj je također direktor. Temeljni kapital 'Niba Toursa' i 'Irikona' je isti i iznosi 20 tisuća kuna. Polančec je tako vlasnik hotela u Starigradu preko tri povezane tvrtke.