HITNE SLUŽBE NA TERENU

Nova drama zbog turbulencije: 12 ljudi ozlijeđeno na letu Doha - Dublin

26.05.2024 u 16:08

Bionic
Reading

Niti tjedan dana nakon dramatičnog događaja na letu Singapur - London, kad je jedna osoba poginula, a njih trideset ozlijeđeno zbog turbulencija koje su protresle zrakoplov, novi sličan incident. Dvanaest osba ozlijeđeno je na letu Doha - Dublin, a hitne službe su na terenu

Zrakoplov Boeing 787 Dreamliner završio je let QR017 malo prije 12 sati po lokalnom vremenu, priopćila je zračna luka.

"Nakon slijetanja, zrakoplov su dočekale hitne službe zračne luke Dublin, odnosno djelatnici policijskog, vatrogasnog i spasilačkog odjela. Šest putnika i šest članova posade prijavili su ozljede nakon što je zrakoplov prošao turbulenciju dok je letio iznad Turske", stoji u priopćenju.

Irska televizijska kuća RTE, pozivajući se na putnike koji su stigli u zračnu luku, rekla je da je incident trajao manje od 20 sekundi i da se dogodio tijekom usluživanja hrane i pića.

Qatar Airways nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Incident se dogodio pet dana nakon što je let Singapore Airlinesa iz Londona za Singapur prisilno sletio u Bangkok zbog velikih turbulencija, u kojima je poginuo 73-godišnji Britanac, a 20 ih je ostalo na intenzivnoj njezi.

Zrakoplovne nesreće povezane s turbulencijama najčešća su vrsta, prema studiji američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa iz 2021. godine.

Od 2009. do 2018. američka je agencija otkrila da su turbulencije činile više od trećine prijavljenih zrakoplovnih nesreća i da je većina rezultirala s jednom ili više ozbiljnih ozljeda, ali bez oštećenja zrakoplova.

sve osim nogometa

Učitavanje...