KARLOVAC POHARALO NEVRIJEME

Nosilo je crijepove, na cestama su bile bujice, nestalo je i struje

03.05.2013 u 13:29

Bionic
Reading

Svega petnaestak minuta jake kiše s tučom i olujnim vjetrom sinoć je bilo dovoljno da nanese popriličnu štetu u samom centru Karlovca

U Zvijezdi su letjele grane i crjepovi s krovova, dok su na više mjesta na cesti bile prave bujice. Osim u užem dijelu grada, najžešći udar bio je u Pokupskoj dolini koja je ostala bez struje. Električne energije nestalo je na potezu od Banije, Orlovca, Vodostaja, Donjeg Mekušja prema Rečici i Šišljaviću. Nakon sat vremena struja je došla, osim u naselju Vodostaj gdje je vjetar uništio nekoliko stupova električne mreže.

Na teren su odmah izašle sve dežurne službe, dok je sinoć na pogođena mjesta izašao i gradonačelnik Damir Jelić koji je odmah održao sastanak s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Martinom Barićem, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Miroslavom Radeom, direktorom Zelenila Stjepanom Turkovićem, direktorom Čistoće Ivanom Poloviće, te Josipom Vlašićem, voditeljem tehničke službe tvrtke Vodovod i kanalizacija.

U naletima vjetra, srećom, nitko nije bio ozlijeđen, dok su službe odmah pristupile saniranju štete. O razmjerima štete više će informacija biti poznato tek danas. Kako javljaju u gradskoj upravi, problema s drvećem na cesti bilo je kod zgrade Suda i na Brzoj cesti. Vatrogasci su ceradom pokrili krov kuće u Kačićevoj ulici koji je stradao, dok su djelatnici Čistoće i Vodovoda prionuli odštopavanju slivnika, piše kaportal.hr.