SVJEDOCI O MISTERIJU ROSWELL

NLO u SAD-u: Staljin i Mengele slali deformirane dječake?

20.05.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Pad NLO-a kod američkog gradića Roswell djelo je sovjetskog diktatora Josifa Staljina, koji je nastojao izazvati masovnu histeriju koristeći njemačke leteće 'diskove' s deformiranom djecom - avijatičarima. Nesretnu djecu unakazili su nacisti na čelu sa zločinačkim umom Josefom Mengeleom, tvrdi izvor američke novinarke Annie Jacobsen u novoj knjizi

To je, međutim, samo jedan od razloga zbog kojeg su događaji u službeno nepostojećem 'Području 51', vojnoj bazi u Nevadi čije postojanje američka vlada dan-danas ne želi priznati, obavijeni velom tajne.

'Smatrala sam da je važno da o tome izvijestim', rekla je Jacobsen dan nakon što je njezina knjiga 'Područje 51: Necenzurirana povijest najtajnije američke vojne baze' ugledala svjetlo dana. Autorica, inače urednica u Los Angeles Times Magazineu, posljednjih dana gostovala je u vodećim TV emisijama, uključujući i 'The Daily Show', čiji je voditelj Jon Stewart gledateljima preporučio njezinu knjigu.

Ono što je saznala od svog izvora, vjeruje, 'samo je vrh ledene sante'. SAD je otišao korak dalje od Staljina provodeći jednako tako strašne vojno-medicinske eksperimente, rekao je njezin izvor.

Jacobsen se poziva na 74 izvora, od kojih su 32 živjela i radila u vojnoj bazi pedesetih godina prošlog stoljeća, kada je baza predstavljala 'kotao' hladnoratovske tehnologije i inženjerstva. I dok većina analitičara hvali njezin istraživački pothvat i pomno razotkrivanje povijesti američke vojne industrije, knjiga je 'najtanja' upravo u dijelu koji je u medijima dobio najviše pažnje: autoričina otkrića o zloglasnom incidentu Roswell oslanjaju se na samo jedan, naravno, anoniman izvor - bivšeg inženjera tvrtke EG&G, najmoćnijeg kontraktora u obrambenoj industriji SAD-a.

'Potpuno vjerujem u istinoljubivost tog izvora', rekla je Jacobsen.

U dogovoru sa Staljinom nakon Drugog svjetskog rata, dr. Josef Mengele navodno je primijenio svoja u Auschwitzu izbrušena znanja za preobrazbu 13-godišnjaka u 'vanzemaljce'. Ti deformirani dječaci usmjerili su 1947. njemačku letjelicu u obliku bumeranga, čiji su tvorci bili čuvena braća Horten, u zračni prostor SAD-a, rekao je inženjer. Mengele je pobjegao u Južnu Ameriku 1949. godine, a detalji iz njegovog života nakon Drugog svjetskog rata nikada nisu rasvijetljeni. Letjelica se srušila u blizini gradića Roswell u Novom Meksiku.

'Uz srušenu letjelicu pronašli su tijela. To nisu bili vanzemaljci, niti piloti. Bili su to ljudski 'zamorci'. Činilo se da su djeca. Bili su groteskno deformirani, ali svi su izgledali slično. Imali su neuobičajeno velike glave i nenormalno oblikovane velike oči', napisala je Jacobsen.

Staljin je navodno bio vođen idejom repliciranja nacionalne histerije koju je 1938. posijao Orson Welles simulirajući invaziju Marsovaca putem radio-drame 'Rat svjetova'.

Četiri godine kasnije - odatle i porijeklo naziva Područje 19(51) - ostaci letjelice dospjeli su u izolirano područje Nevade, gdje se trebalo obaviti testiranje - rastaviti letjelicu i ponovno je sastaviti kako bi se otkrili svi detalji upravljačkog mehanizma.

U okviru Područja 51 obavljena su i prva testiranja letjelice U2, spektakularnog špijunskog aviona čiji je bivši pilot Hervey Stockman opisao svoj uznemirujući tajni let nad 400.000 četvornih milja teritorija Sovjetskog Saveza 1956. godine. S tog leta donio je natrag ključnu informaciju o tome da se Sovjeti ne pripremaju, niti su sposobni za treći svjetski rat.

Milijuni stranica klasificiranih dokumenata ostaju tajnima, a trebali bi biti obznanjeni, rekla je Jacobsen. Godine istraživanja na knjizi uvjerile su je, međutim, da je tajnost u ono vrijeme bila zaista potrebna. 'Apsolutno. Bilo je nevjerojatnih hladnoratovskih projekata u Području 51, koji su spriječili rat sa Sovjetima. To su bila uistinu napeta vremena.'

Kako je uspjela navesti toliko ljudi, koji su tajne čuvali desetljećima, da konačno progovore?

'Zapravo, mnogo je dokumenata sada već deklasificirano', rekla je. Projekt 57, eksplozija 'prljave bombe' i disperzija radioaktivnog materijala na Području 51, kroz koje se čuvar Richard Mingus tada provezao i preživio, jedan je od takvih događaja.

Ideja za knjigu Annie Jacobsen rodila se nakon slučajnog susreta s Edwardom Lovickom, sada 92-godišnjim radaristom unovačenim u Područje 51 s ciljem razvijanja tajne tehnologije inženjera Kellyja Johnson iz tzv. Skunk Works divizije Lockheed Martina, koju karakterizira rad na naprednim, često tajnim projektima i pripadajuća sloboda od birokratskih ograničenja.