prometne teškoće

Njemački meteorolozi najavljuju 'dolazak izvanredne zime', zbog snijega na sjeveru zemlje dijelom zaustavljen željeznički promet

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 07.02.2021 13:59
  • Objavljeno 07.02.2021 u 09:12
tportal

Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Dio željezničkog prometa otkazan je rano u nedjelju u Njemačkoj zbog snijega, dok se država priprema za snježne oluje i niske temperature

Meteorolozi upozoravaju na snježne oluje i poledicu u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, Hessenu, Falačkom Porajnju, Tirinškoj i Saskoj, dok jug Njemačke bilježi značajno toplije vrijeme. Njemačka agencija dpa prenosi kako su velike količine snijega već zabilježene kod središnjeg grada Goettingena, kod Hanovera i na sjeverozapadu države.

Njemački meteorološki servis DWD govori o "dolasku izvanredne zime“. Velike količine snijega očekuju se u nedjelju, pa bi neke ceste i željeznice mogle biti zatrpane. Meteorolozi očekuju još između 15 i 40 centimetara snijega, a dio željezničkih ruta u središtu i na sjeveru zemlje otkazan je i prije novog snijega.

  • +12
  • +9

Snijeg u Njemačkoj

Izvor: EPA / Autor: FOCKE STRANGMANN

„Ovo je mjera predostrožnosti“, rekao je rano u nedjelju glasnogovornik željeznice. Otkazana su putovanja u i iz Hamelna, Hildesheima, Nienburga, Cellea te ona oko Hanovera i Bremena.