PREPORUKA TURISTIMA

Njemački GEO posvetio posebno izdanje - Hrvatskoj!

10.06.2014 u 14:53

GEO o Hrvatskoj

Izvor: Promo fotografije / Autor: GEO

Bionic
Reading

Popularni njemački časopis GEO posvetio je svoje specijalno izdanje za ljeto Hrvatskoj. U GEO Specialu se tako mogu naći fantastične fotografije hrvatskih krajolika, kao i reportaže s Jadrana, ali i razgovori s piscima Ivanom Simić Bodrožić i Edom Popovićem

Časopis GEO je na njemačkom tržištu jedan od najprodavanijih u svojoj kategoriji mjesečnika, a osim odličnih fotografija i reportaža razlog tome svakako jest i neutaživa žeđ Nijemaca za turističkim putovanjima. Nijemci su donedavno bili najveća turistička nacija, a sada zauzimaju drugo mjesto s obzirom da su ih pretekli Kinezi. Neovisno o tome su njemački turisti svugdje poželjni, pa tako i Hrvatskoj koja im je već desetljećima jedna od najomiljenijih destinacija.

Da se to ne promijeni, pomoći će i posebno izdanje časopisa GEO, koje je posvećeno isključivo Hrvatskoj i čiju naslovnicu krasi pogled na Rovinj. GEO Special o Hrvatskoj se očekivano bavi jadranskom obalom, donosi reportaže s Paga i Lastova te iz neizbježnog Dubrovnika, no tu su i veliki članci o Zagrebu, popularnim filmovima koji su se snimali u Hrvatskoj (od 'Winnetoua' do 'Igre prijestolja').

Zanimljivo je da su u GEO Special uključeni i portreti dvoje hrvatskih književnih autora, spisateljice Ivane Simić Bodrožić koja piše o rodnom Vukovaru, dok Edo Popović otkriva tajne svojih lutanja Velebitom. GEO nudi i posebnu aplikaciju za mobitele posvećenu Hrvatskoj, kao i video-reportažu s trajekta 'Liburnija'.