koronavirus

Njemačka vlada preporučuje zadržavanje općih mjera borbe protiv širenja zaraze

25.05.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Njemačka vlada i dalje ostaje pri svojoj preporuci zadržavanja općih mjera poput držanja razmaka i ograničenja socijalnih kontakata i nakon 5. lipnja, javlja dnevnik Bild u ponedjeljak

Prema informacijama internetskog izdanja Bilda, u ponedjeljak je na sastanku predstavnika saveznih i vlasti federalnih jedinica donijeta odluka o produljenju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa koje su na snazi od sredine ožujka, a koje se odnose na održavanja najmanje 1,5 metara razmaka i izbjegavanja socijalnih kontakata.

Kako nadalje prenosi Bild, produljenju preporuka o zadržavanju mjera se usprotivila savezna pokrajina Tirinška čiji je premijer Bodo Ramelow izazvao kritike ostalih saveznih pokrajina zbog svoje najave o ukidanju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

Ramelow je najavio da će svojoj vladi predložiti koncept pod nazivom 'Koncept preporuka i lokalne borbe protiv covida-19' koji predviđa 'regionalizaciju' borbe protiv širenja zaraze.

I savezna pokrajina Saska je najavila planove o potpunom ukidanju mjere nakon 5. lipnja do kada traje trenutna preporuka savezne vlade o mjerama borbe protiv pandemije.

Bavarska, koja graniči s Tirinškom, oštro je kritizirala najave iz ove savezne zemlje o ukidanju mjera borbe protiv pandemije.

'Ne želim da se Bavarska opet zarazi zbog politike koja se provodi u Tirinškoj', rekao je premijer Bavarske Markus Soeder.