crna kronika

Njemačka: Visoke zatvorske kazne u pedofilskom slučaju Muenster

06.07.2021 u 18:06

Bionic
Reading

U procesu osuđenima u tzv. pedofilskom lancu iz njemačkog grada Muenstera u utorak su izrečene visoke zatvorske kazne. Prvooptuženi Adrian V. je osuđen na 14 godina zatvora a zbog težine djela je moguće zadržavanje u zatvoru i nakon izrečene kazne.

Ovom 28-godišnjem IT tehničaru je dokazano najmanje 29 slučajeva silovanja i najtežeg seksualnog zlostavljanja djece u jednoj vrtnoj kolibi na sjeveru zapadnonjemačkog grada Muenstera. On je već i prije bio optužen zbog posjedovanja dječje pornografije.

Na zatvorske kazne u trajanju od deset do dvanaest godine osuđena su i trojica muškaraca iz cijele Njemačke. Za suučesništvo je na tri godine zatvora osuđena i 46-godišnja majka prvooptuženog.

U središtu procesa se nalazila serija filmova snimljenih tijekom nekoliko dana na kojima su zabilježena brojna silovanja dvojice dječaka koji su djelomice bili omamljeni opojnim sredstvima. Jedna od žrtava je i danas 11-godišnji posvojeni sin prvooptuženog.

Predsjednik sudskog vijeća Matthias Pheiler je visoke kazne opravdao brutalnošću djela te je rekao kako “društvo mora biti trajno zaštićeno od počinitelja”.

“Ono što smo čuli tijekom procesa prelazi granice svega što je ovaj sud ikada doživio”, rekao je predsjednik sudskog vijeća.

Ovo je jedan od tri velika pedofilska slučajeva u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija koji su otkriveni posljednjih godina u gradovima Muenster, Bergisch Gladbach i Luegde.

Ukupno je otkriveno 50 osumnjičenih, od čega njih 30 suđenja čeka u istražnom zatvoru.