koronakriza

Povjerenik njemačke vlade za turizam: Do ljeta putovanja teško zamisliva

11.01.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Njemačka vlada ne računa s normalizacijom turističkog tržišta prije ljeta, rekao je predstavnik njemačkog ministarstva gospodarstva u ponedjeljak

„Mislim će u sljedeća dva do tri mjeseca putovanja biti teško zamisliva“, rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss u razgovoru za njemačke medije.

On očekuje da će se turističko tržište početi oporavljati u drugom kvartalu te do ljeta u potpunosti oživjeti.

„Nakon praznika Duhova očekujemo poboljšanje situacije i potpuno oživljavanje turizma do ljeta“, rekao je Bareiss referirajući se na blagdan kojim se u kršćanskoj tradiciji završava uskrsno vrijeme, a koji ove godine pada krajem svibnja.

Na ljeto će, prema procjeni demokršćanskog političara, biti moguća turistička putovanja ne samo unutar Njemačke, nego i interkontinentalna putovanja.

„Ako u drugom kvartalu zaista uspijemo cijepiti većinu građana, imat ćemo relativno sigurnu situaciju što se putovanja tiče“, rekao je Bareiss.

  • +4
Lockdown u Njemačkoj Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER BECHER

On je još jednom potvrdio stajalište njemačke vlade po kojem ne bi trebalo biti razlika u tretmanu za one koji su se cijepili i one koji nisu.

„Naša je želja da svi budu tretirani jednako, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne“, rekao je državni tajnik pri ministarstvu gospodarstva.