VIŠE NISU SUMNJIVI

Njemačka policija pušta sedam osumnjičenika na slobodu

17.11.2015 u 20:44

Bionic
Reading

Njemačka policija pustit će na slobodu sedam osoba koje je pritvorila ranije u utorak pod sumnjom za povezanost s napadima u Parizu prošlog tjedna, rekla je policijska glasnogovornica

'Nema razloga da oni ostanu u pritvoru', rekla je. 'U istrazi se pokazalo da to nisu ljudi za kojima tragamo'.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maziere rekao je na konferenciji za novinare da pritvoreni sumnjivci nisu izravno povezani sa samoubilačkim napadima i pucnjavama u ugostiteljskim lokalima, koncertnoj dvorani i stadionu u Parizu u petak navečer.

'Dokazi su ukazivali na to da bi mogla biti riječ o velikom ulovu. Uhićenje je uspješno izvedeno, ali čini se da nije riječ o osobi koju tražimo', rekao je ministar.

Policija iz Aachena uhitila je sedam osoba, od kojih su najmanje tri bile strani državljani, u operaciji za koju su tvrdili da je povezana s napadima u kojima je ubijeno najmanje 129 ljudi. Svi su uhićeni u Alsdorfu, mjestašcu nedaleko od Aachena uz njemačku granicu s Belgijom i Nizozemskom,

U Francuskoj i Belgiji traje lov na jednog od osam napadača, a naporu su usmjereni na Saleha Abdeslama (23), Francuza rođenog u Belgiji.