MUFTIJA HASANOVIĆ:

Nitko nema pravo ubijati u ime islama

04.09.2014 u 12:11

Bionic
Reading

Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, komentirajući smaknuća novinara u režiji džihadista Islamske države, rekao je da nitko nema pravo pozivati se na islam i uzimati pravdu u svoje ruke. 'Islamski svijet ne stoji iza zločina terorističkih skupina', izjavio je u sinoćnjem Dnevniku 3

'To što rade zaista nema nikakve veze s islamom, jer uništiti jednog čovjeka znači uništiti cijeli svijet, kao što i spasiti jednog čovjeka znači spasiti cijeli svijet. Tako i ove slike koje vidimo zaista su u potpunoj suprotnosti s islamom, islam to osuđuje, a Svevišnji jamči da će takve kazniti', rekao je Hasanović odgovarajući na pitanje kako gleda na pozivanje ekstremista na islam u zlodjelima koja čine.

To je skupina isfrustiranih i nekih ljudi koji žele promijeniti poredak na način koji po meni nema nikakvog smisla i nikakvu budućnost. Oni koji se tako pozivaju na islam čine štetu islamu i na neki način vrše zloporabu islama, napomenuo je Hasanović dodajući da oni čine nešto što je Bog zabranio.

'Pozivati se na islam znači vršiti aroganciju prema islamu ili, bolje rečeno, uzimati sebi vlast u ruke. Mi muslimani vjerujemo da je Bog taj koji daje život i Bog je taj koji daje smrt i nitko nema pravo uzimati pravdu u svoje ruke na takav način', rekao je predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.