DRAŽIMIR JUKIĆ:

'Nismo mi to snimili, nismo toliko napredni: Milanoviću podmeću njegovi!'

25.08.2016 u 08:59

Bionic
Reading

Dok predsjednik SDP-a Zoran Milanović tvrdi da su autori snimke sastanka s braniteljima, koja je jučer plasirana u medije, sami predstavnici braniteljskih udruga, Dražimir Jukić, koji je zajedno s Josipom Klemmom bio na sastanku, tvrdi: Nismo mi to snimali. To je snimala druga strana

'Skužili smo to, ali smo šutjeli i smijali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih', rekao je Milanović sinoć, dodajući da će se i dalje sastajati s predstavnicima braniteljskih udruga. Jedan od sudionika sastanka, Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada, negira to za tportal.

'Nismo mi snimali, nismo mi toliko napredni', kaže Jukić. Na opasku da danas svaki mobitel može snimati, kaže: 'Mislim da to nije snimljeno mobitelom, predobro se čuje.' Jukić tvrdi da je to snimio netko iz SDP-a. 'To su unutarstranački sukobi', tvrdi, aludirajući da je netko iz samog SDP-a smjestio Milanoviću.


'Netko iz stranke možda mu je podmetnuo', zaključuje.

Podsjetimo, Jutarnji list jučer je objavio snimku razgovora Zorana Milanovića s predstavnicima Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije, Dražimirom Jukićem i Josipom Klemmom.

Na snimci se čuje kako Milanović govori da je BiH 'zemlja bez reda i poretka… big shit', da Srbi žele biti gospodari Balkana, a da su zapravo šaka jada… Pokazao je i indiferentan stav prema pozdravu 'Za dom spremni', a braniteljima je ponudio da sadašnji ministar branitelja Tomo Medved ostane na toj poziciji i ako pobijedi SDP.

'Ljudi koji su se spremni služiti tajnim snimanjima na sastanku na kojem se raspravlja o sudbini nemalog broja hrvatskih branitelja, na sastanku na kojem se iznose i dogovaraju načini postupanja buduće hrvatske vlasti po pitanju Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, što je na snazi u Republici Srbiji, i u konačnici po pitanja prava branitelja, nisu časni ljudi', zaključio je na Facebooku Franko Vidović, mogući SDP-ov kandidat za ministra branitelja, dodajući da tu nema 'ni poštenja, ni vjere, ni časti, ni hrabrosti, a u konačnici ni domoljublja'.