JAKOVČIĆEV NASLJEDNIK MILETIĆ

'Nisam ničija pridužena ruka i mijenjati ću IDS'

11.01.2014 u 20:04

Bionic
Reading

Nakon više od 22 godine vladavine Ivana Jakovčića, IDS će na Dan zaljubljenih, 14. veljače, konačno dobiti novog šefa. Najdugovječnijeg predsjednika jedne političke stranke u Hrvatskoj zamijenit će, po svemu sudeći, 38-godišnji Boris Miletić. Naime, gradonačelnik Pule i potpredsjednik stranke jedini je kandidat za tu funkciju. Doduše, još postoje šanse da se netko kandidira jer je postupak u tijeku, ali gotovo nitko ne očekuje iznenađenja. Zato, pak, očekuju promjene, koje je Miletić najavio u intervjuu za Jutarnji list

Miletić se već ranije spominjao kao Jakovčićev nasljednik, no aktualni gradonačelnik Pule odbacio je navode da u IDS-u neće biti promjena jer je zapravo produžena ruka aktualnog predsjednika stranke.

'Niti sam bio, niti jesam, niti ću biti ičija produžena ruka. Potpuno samostalno vodim grad Pulu posljednjih osam godina, što su građani Pule prepoznali i ta samostalnost jedan je od razloga podrške kakvu danas imam u najvećem istarskom gradu. Moji sugrađani to su dva puta pokazali na neposrednim izborima', rekao je Miletić za Jutarnji list.

Miletić je objasnio i po čemu će on biti drugačiji predsjednik IDS-a.

'Kažu ‘skoči pa reci hop’, dakle, ne želim ništa prejudicirati jer predsjednika stranke biraju fiducijari izbornog sabora IDS-a, i ako mi pruže povjerenje, promjena će sigurno biti. Obišao sam mnogo podružnica i osjetio podršku, puno emocija, puno mladih ljudi učlanilo se u IDS u prošlom razdoblju… Drukčiji sam karakter od Nina i imam drugi stil rada. Promjene su svakako potrebne, vremena se mijenjaju i okolnosti se mijenjaju. Kao moderna stranka, moramo hvatati korak s trendovima koji dominiraju u uspješnim svjetskim strankama. Danas u politici opstaju samo oni koji su spremni na kontinuirane promjene i prilagodbe novim okolnostima. Bilo koja uspješna organizacija, pa tako i politička stranka, mora hvatati korak s najnovijim pozitivnim i modernim trendovima', rekao je Miletić.

Više o njegovim planovima za IDS i vladajuću Kukuriku koaliciju pročitajte OVDJE.