BOLJKOVAC O KOMUNISTIČKIM ZLOČINIMA

'Nisam kriv! Informacije daju obitelji bivših ustaša'

28.02.2011 u 22:13

Bionic
Reading

'Nikada ništa, ja nisam nikoga ubio niti sam to radio', rekao je Josip Boljkovac za Osječku televiziju i tportal, u emisiji 'Karte na stol' našeg dopisnika Gorana Flaudera komentiravši optužbe na vlastiti račun da je odgovoran za pojedine zločine koji su se dogodili od polovice 1945. do 1947. godine

Na pitanje otkud onda svi ti podaci o stvarnim imenima i žrtvama odgovara: 'Tko zna, policija daje, sakupljaju od obitelji bivših ustaša. Od koga bi drugo.' Boljkovac koji kaže da je o odluka o tome hoće li se procesuirati zločini iz Drugog svjetskog rata bila u rukama samog vrha hrvatske države, a ne nižih instanci vlasti.

Boljkovac je o govorio i o svojoj ulozi u događajima potkraj Drugog svjetskog rata, kada su nakon okupljanja pripadnika poraženih vojski i civila na Bleiburgu počinjeni masovni zločini na Križnom putu. Prisjetio se što je radio kao zamjenik zapovjednika, a onda i zapovjednik karlovačke kotarske OZNA-e, koga su privodili i što su činili s uhićenima te kakva je u počinjenim zločinima bila uloga okružne OZNA-e i vojnog logora na tome području.