UVEĆANI 3DS

Nintendo predstavio 3DS XL

22.06.2012 u 13:27

Bionic
Reading

U industriji gaminga ustaljeni je običaj da se određeni hardver svakih nekoliko godina pojavi u umanjenoj ili tanjoj verziji. Nintendo se, međutim, odlučio na drukčiji pristup te predstavio uvećanu verziju konzole 3DS

Kada se na tržištu pojavio početkom 2011., Nintendo 3DS izazvao je pravu pomamu koja je uslijedila nakon prilično velikog hypea na kojemu je Nintendo radio mjesecima. Međutim, oduševljenje je brzo splasnulo jer 3D nije funkcionirao kako je trebao, izazivao je mučninu i glavobolje i na kraju ga je većina i prestala koristiti te se konzolom počela služiti kao i njegovim prethodnikom  DS-om. U prilog konzoli nije išla ni prilično visoka cijena pa je prodaja počela tek kada je ona drastično snižena i to do te mjere da je prodavana, kako su priznali u Nintendu – ispod proizvodne cijene.

 

Nešto više od godinu dana od izlaska konzole, Nintendo je odlučio predstaviti i njenu uvećanu verziju pod nazivom Nintendo 3DS XL. Konzola će se na tržištu pojaviti u srpnju ove godine, a dizajnom dobrano podsjeća na kontroverzni touch-screen kontroler za nadolazeći Wii U.

 

 

Kao što možete vidjeti, XL biti će značajno veći od klasičnog 3DS-a i to čak za 90 posto: dijagonala gornjeg ekrana iznosit će 4,88 inča, a donjeg 4,18 inča. U konzolu je ugrađena i baterija većeg kapaciteta pa će tako za 3DS igre trajati između 3,5 i 6,5 sati a za DS igre i do desetak sati.  

 

3DS XL na tržištu će se pojaviti u tri varijante: bijeloj, crveno-crnoj te srebrno-crnoj i to po cijeni od 200 američkih dolara. Na japanskom i europskom tržištu konzola će se pojaviti 28. srpnja, a u SAD-u 19. kolovoza.