MUČaN POSTUPAK

Ninčević Lesandrić odgovorila splitskoj bolnici: Ako tvrde da su me samo taknuli, ne znam zašto su me svezali

 • Autor: Maja Šurina
 • Zadnja izmjena 12.10.2018 14:42
 • Objavljeno 12.10.2018 u 14:06
Ivana Ninčević Lesandrić

Ivana Ninčević Lesandrić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Nakon intimne ispovijesti Mostove Ivane Ninčević Lesandrić oglasio se i KBC Split ustvrdivši da je postupak korektno obavljen. Stigao je odmah i odgovor Mostove zastupnice

Ivana Ninčević Lesandrić je jučer prilikom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića iznijela i osobno negativno iskustvo, kazavši kako joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije.

No iz KBC-a Split su poručili da nije rađena kiretaža, nego vakuum aspiracija, postupak koji je prema tvrdnjama bolnice korektno odrađen. 'Konkretni slučaj dogodio se u veljači i ta žena je došla s malom trudnoćom od sedam tjedana i pobačajem. Nije točno da je rađena kiretaža, kako se navodi, već vakuum aspiracija. To je najmodernija medicina, gdje se u ušće maternice uvodi vrlo usko plastično crijevo i aspirira na vakuum. To traje vrlo kratko', rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović.

'Svim pacijenticama se prije takvih zahvata ponudi lokalna ili opća anestezija. Što se tiče konkretnog slučaja kojeg je iznijela gđa. Ninčević Lesandrić mogu reći da to nije istina. Njoj nije rađena kiretaža, nego je zbog male trudnoće obavljena aspiracija u lokalnoj anesteziji. Ali znate, kakve su to situacije, kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivne boli', kazao je pak za Slobodnu Dalmaciju.

'Zaista je neprimjereno i neetički od jednog liječnika da iznosi detalje koje ja nisam rekla, bez toga da me išta pita. Sada sam proguglala da vidim što je to za što on tvrdi da nije kiretaža pa sam vidjela da je to malo moderniji oblik kiretaže. O čemu mi pričamo, pa vidjeli ste stotine i stotine žena koje su se javile od sinoć. Bol koju smo te žene i ja prošle, zvala se ona aspiracija, vakumska, ovakva ili onakva, to je čišćenje maternice. A da jedan liječnik kaže da su me samo takli pa da svi skaču do plafona, on hoće reći da su mi očistili maternicu na način da su me samo takli. O čemu mi pričamo?', komentirala je Ninčević Lesandrić objašnjenje KBC-a Split.

Kaže da i dalje stoji kod svojih tvrdnji. 'Kada na ovakav način reagiraju, zapravo vidite zbog čega sve žene šute jer nitko ne želi govoriti i biti tretiran na ovaj način - da vam netko govori da lažete i da to nije tako. Vjerojatno su mislili da će me na taj način ušutkati i da to neću govoriti, ali mislim da su definitivno naišli na krivu osobu. To iskustvo mene i tih žena nema šanse da prešutim', kazala je novinarima u Saboru.

Ponovila je da joj nije bila ponuđena anestezija te da je pri dolasku u bolnicu vjerovala liječnicima koji znaju više od nje. 'Nisam vidjela da sam dobila ikakvu anesteziju. A ako već doktor sad kaže da je to kao da samo nekoga taknete, onda ne znam zašto su me svezali', kazala je Ninčević Lesandrić.

 • +10
 • +7

Ivana Ninčević Lesandrić

Izvor: Pixsell / Autor: tportal montaža/Mihaela Maras

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 26

Prikaži sve
 • dmaravi5

  12.10.2018 14:39 1 odgovora

  supruga mi je dvaput rodila u splitskoj bolnici. sve je bilo ok. jedino sam primjetio čitav niz čobana koji nakon poroda dođu sa cijelom skupinom krkana u malu sobu u kojoj leže najčešće po dvije žene koje su rodile (iako na vratima jasno piše koliki br. ljudi je dopušten u posjeti). tako je bilo...

 • dmaravi5

  12.10.2018 14:40

  slažem se sa vama. komentari su zaista neprimjereni. užas i sramota!

 • dmaravi5

  12.10.2018 14:49 3 odgovora

  htio bih još i ovo reći. prije dva mjeseca sam u splitskoj bolnici na ulr-u posjećivao svaki dan člana obitelji. htio sam mu nositi i hranu. međutim, odbila je i rekla mi kako je hrana skroz ok. nosio sam vodu, čokoladu, sokove ...samo jedan dan mi se žalila i tada sam otišao po ćavape u obližnji...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi