POVIJESNI SUSRET

Nikolić kolegici: Nikad nećemo priznati Kosovo

06.02.2013 u 19:37

Bionic
Reading

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić sastali su se u Bruxellesu uz posredovanje visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton. Nikolić je i nakon sastanka zadržao 'čvrst stav' rekavši kako 'dijalog ne može ići u pravcu postizanja rješenja ukoliko Atifete Jahjaga nastavi inzistirati na neovisnosti Kosova'

Nakon sastanka koji je trajao 50-ak minuta, Nikolić je izjavio kako 'susret nije motiviran željom da Srbija prizna neovisnost Kosova, nego da se strasti smire, da dođe do dogovora i da se surađuje kako bi se napredovalo'.

'Jasno sam rekao da bez Srbije nema neovisnosti Kosova i Metohije, nema članstva u Ujedinjenim narodima i posljednja stvar u životu je da prihvatim, pristanem i odobrim Kosovu da krene putem neovisnosti', rekao je Nikolić.

Predsjednica Jahjaga je nakon susreta izjavila, prenosi Večernji list, kako Nikolić 'ne odustaje od nacionalističke retorike koja je već donijela toliko zla, ne samo Kosovu nego i regiji'.