zatvorena sjednica vlade

Nikola Milina ponovno imenovan za glavnog ravnatelja policije

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 25.08.2022 15:59
  • Objavljeno 25.08.2022 u 15:58
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela niz kadrovskih odluka te, između ostalog, imenovala i novog ravnatelja policije

Na zatvorenome dijelu današnje, 143. sjednice Vlade je radi isteka mandata, s danom 24. kolovoza 2022., razriješila glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, te ga ponovno imenovala na tu dužnost, s danom 25. kolovoza 2022., na razdoblje od pet godina, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Osim toga na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesena je Odluka o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Linda Kasalo Malić imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. imenovanje Nine Vojnić Žagar za članicu uprave – direktoricu toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. rujna 2022., a najduže do šest mjeseci jer mu ističe ovlaštenje 1. rujna 2022.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, s danom 7. rujna 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 6. rujna 2022.

Državnom službeniku Luki Čirku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

  • +7
  • +4

Nikola Milina

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave Jasna Špero, s danom 30. kolovoza 2022. Istovremeno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave državnom službeniku Zvonimiru Peniću, s danom 31. kolovoza 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Hrvoje Bujanović imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s danom 1. listopada 2022.

Goran Doležal imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Suhopolje iz razloga što je prestao mandat izabranom načelniku Općine Suhopolje podnošenjem ostavke, a nema imenovanih zamjenika.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i član Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka Željko Plazonić i mr.sc. Duško Brkić. Novim je predsjednikom imenovan Ratko Salamon, a članom mr.sc. Stjepan Kolačević.

Željko Plazonić razriješen je i dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Klinike za ortopediju Lovran, a novim je predsjednikom imenovan dr.sc. Igor Medved.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!