izniman uspjeh

Prvi susret ravnatelja policije Hrvatske i Francuske, Milina dobio visoko francusko odličje

10.05.2022 u 20:17

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina sastao se u utorak s francuskim kolegom Fredericom Veauxom, što je prvi bilateralni posjet na razini glavnih ravnatelja policija dviju zemalja

Suradnju s francuskom policijom iznimno je uspješna, posebice na operativnoj razini u području suzbijanju kriminaliteta i nezakonitih migracija, izvijestio je MUP.

Dodaju da su u Francuskoj i Hrvatskoj održani brojni seminari i edukacije iz područja borbe protiv gospodarskog kriminaliteta, računalnog kriminaliteta, osposobljavanja instruktora i dresure pasa, otkrivanja krivotvorenih dokumenata, postupanja specijalne policije kod štićenja osoba te borbe protiv terorizma.

Milini uručeno visoko francusko odličje

Francuska policija sudjeluje i u projektu „Sigurna turistička destinacija“ te su dosad 32 francuska policajca pomagali turistima u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci.

U MUP-u ističu da je posjet održan u okviru novog hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva dogovorenog prošle godine i nastavku suradnje na pristupu Hrvatske šengenskom prostoru, jednom od najvažnijih hrvatskih strateških ciljeva.

Ravnatelju policije Milini francuski je kolega pritom uručio visoko francusko odličje - Medalju časti francuske Nacionalne policije.

To odličje Francuske Republike se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine.