ORTEGA ZA GADAFIJA

Nikaragva će predstavljati Libiju u UN-u

30.03.2011 u 11:11

Bionic
Reading

Libijski režim pukovnika Moamera Gadafija odredio je bliskog suradnika nikaragvanskog predsjednika Daniela Ortege za svojeg predstavnika u UN-u, nakon odlaska njegova veleposlanika zbog pobune u Libiji, izjavila je u utorak glasnogovornica ureda predsjednika u Managui

Miguel d'Escoto, diplomat i savjetnik predsjednika Daniela Ortege za međunarodne poslove, 'ovlašten je' govoriti u ime Libije u UN-u, izjavila je Rosario Murillo, supruga i glasnogovornica sandinističkog predsjednika koji pruža vojnu podršku libijskom pukovniku.

Po njezinim riječima, Libija Moamera Gadafija donijela je odluku uvjerena da SAD neće odobriti vizu novoimenovanom veleposlaniku u UN-u Aliju Trikiju, bivšem ministru vanjskih poslova.

Mjesto Libije je ispražnjeno od odlaska Mohameda Šalgama koji je osudio pukovnika Gadafija zbog gušenja pobune u njegovoj zemlji.

Miguel d'Escoto
dobio je instrukcije od predsjednika Ortege da 'prihvati to imenovanje' da bi se pomoglo Libiji u obrani njezina prava na rješavanje unutarnjih problema, dodala je Murillo.