VEĆINA GAMERA STARIJA OD 30

Nijemci se igraju na PC-u iako imaju konzole

19.08.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Veliko istraživanje provedeno među njemačkim gamerima pokazalo je da se većina njih i dalje igra na PC platformi iako imaju neku od konzola aktualne generacije

Pitanje izlaska Grand Theft Auta V još je jednom potaklo rasprave između vlasnika PC-a i neke od konzola. Kao što najvjerojatnije znate, GTA V zasad izlazi isključivo na PlayStation 3 i Xbox 360 platforme. Još uvijek postoje šanse da će se igra pojaviti i na PC-u i na next-gen konzolama no kristalno je jasno da PC već dugo nije u fokusu gaming industrije.

 

sazrjela demografija
80% gamera u Njemačkoj staro je između 30 i 49 godina. 

Usredotočimo li se na najveće franšize poput Call of Dutyja ili FIFA-e, one se u manje od 1% cjelokupnog broja primjeraka prodaju za PC platformu. Ipak, najnovije istraživanje provedeno na gamerima u Njemačkoj pokazalo je da većina njih i dalje preferira igranje na PC-u. U Njemačkoj živi čak 25 milijuna ljudi koji se deklariraju kao gameri i 76% njih preferira igranje na PC-u dok konzole koristi 43% njih.

 

Za usporedbu, navodi CinemaBlend, 68% Amerikanaca preferira igranje na konzolama, a 63% na osobnim računalima.

 

Jedan od najzanimljivih podataka je i onaj da čak 8 od 10 igrača u Njemačkoj ima između 30 i 49 godina. Toliko o potpuno pogrešnoj slici u društvu da 'igrice' igraju samo klinci i nezrele osobe koje nemaju pametnijeg posla.

 

Smanjeni opseg igranja na konzolama u Europi se može pripisati i nedostatku nekih online funkcija koje su primjerice dostupne igračima u americi, ali i značajno viša cijena konzolaškog hardvera i igara u odnosu na SAD ali i na PC općenito.