beljak

'Nije idealan, nije savršen, Bože moj, nije nitko. Ali, u ovom trenutku, Milanović je jedini koji može donijeti svjetlo'

09.11.2019 u 12:12

Bionic
Reading

Čelnici stranaka koji podupiru kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika Republike u subotu su uoči njegovog motivacijskog govora u Zagrebu poručili da on može ponuditi iskustvo, dignitet i dostojanstvo te se složili da je ta potpora temelj i za njihov buduću suradnju na predstojećim parlamentarnim izborima

'Ovo je savez koji može osigurati nužne promjene i otvoreni smo za suradnju sa svim progresivnim snagama koje Hrvatskoj žele dobro. Hrvatska mora krenuti naprijed. Početak promjena su predsjednički, a nastavak promjena parlamentarni izbori', rekao je čelnik SDP-a Davor Bernadić.

Hrvatska mora postati normalna zemlja, poručio je, istaknuvši tako jedan od slogana Milanovićeve kampanje.

Milanovićevu predsjedničku kandidaturu za sada podupire 13 stranaka – SDP, HSS, GLAS, IDS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula.

Hrelja: 'Betoniranje temelja' za suradnju na parlamentarnim izborima

Čelnik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da je potpora Milanoviću 'betoniranje temelja' za suradnju na parlamentarnim izborima, a i čelnici HSS-a te Snage, Krešo Beljak i Goran Aleksić složili su se da je ta potpora temelj za suradnju na parlamentarnim izborima.

Bernardić je u izjavi novinarima ustvrdio da je Milanovićeva kampanja 'dobra, afirmativna, pozitivna', da šalje jasne poruke, 'bez fige u džepu' te da sve više dolazi do izražaja njegov slogan 'Predsjednik s karakterom'.

  • +27
Predizborni skup Zorana Milanovića u Tvornici kulture Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik, ali i jaka Vlada. Nažalost, sadašnja predsjednica je slaba, slaba je i Vlada. Vlast je opterećena korupcijom i skandalima, nisu u stanju provesti reforme, niti zaštititi građane', rekao je Bernardić.

Zbog toga su predsjednički izbori, naglasio je, prilika za nužne promjene u Hrvatskoj. 'A nastavak tog procesa je pobjeda koalicije na parlamentarnim izborima', poručio je.

Milanović kao predsjednik države može ponuditi, smatra Bernardić, iskustvo dignitet, dostojanstvo, a pogotovo stav i jakost u odnosu prema susjedima, ali i u odnosu prema ključnim problemima i izazovima u Hrvatskoj.

Presudit će volja građana, dodao je te rekao kako je on uvjeren u Milanovićevu pobjedu.

Beljak: Milanović najbolji između onoga što se nudi

Beljak kaže da Milanovića podupire jer je najbolji 'između onoga što se nudi'. 'Nije idealan, nije savršen, Bože moj, nije nitko. Ali, u ovom trenutku, Milanović je jedini koji može donijeti svjetlo u ovu oblačnu Hrvatsku', rekao je.

Aleksić naglašava da će, ako narod ne izabere Milanovića, to značiti da će na sljedećim parlamentarnim izborima pobijediti HDZ. 'To vam svima mora biti jasno. Prema tome, građani birajući Milanovića biraju i promjenu na parlamentarnim izborima', rekao je.

Hrelja ističe Milanovićev slogan 'Normalno'. 'Treba nam noromalan predsjednik, da kao autoritet kojeg izaberu svi građani Hrvatske, razumije socijalnu situaciju zemlje i patnju onih koji su dugo godina ulagali u razne sustave mirovinskog i zdravstvenog te da na neki način ukazuje da se to ne može rastakati', rekao je.