NA PLAKATIMA LOGO POGREŠNE STRANKE

Nevjerojatna tiskarska pogreška umaškog IDS-a

02.05.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Izborna kampanja službeno još nije počela, a Državnom izbornom povjerenstvu Grada Umaga već je stigao prvi prigovor

Naime, zbog uočene nepravilnosti u izbornoj kampanji, gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) prijavio je Državnom izbornom povjerenstvu IDS-ovog kandidata za gradonačelnika Umaga Daglasa Koracu na čijim se plakatima našao i njihov logo.

'Dana 30. travnja 2013., uočili smo da se na plakatima Daglasa Korace, kandidata IDS i Stranke zelenih za Gradonačelnika Grada Umaga, nalazi i logotip Hrvatske stranke umirovljenika.

Ovime podnosimo prigovor na takav način promidžbene kampanje budući da Hrvatska stranka umirovljenika nikada nije podržavala gospodina Koracu kao svog kandidata, nego je podršku od samog početka dala kandidatu Viliju Bassaneseu što je potvrđeno zajedničkom listom za Gradsko vijeće Grada Umaga.

Smatramo ovakav način promidžbe nečuvenim i krajnje politički nekorektnim te molimo nadležno Izborno povjerenstvo da hitno nalože uklanjanje logotipa naše stranke s plakata kandidata IDS-a Daglasa Korace te sankcioniraju takvu vrstu promidžbe i dovođenje u zabludu birača HSU-a', navodi se u prigovoru, koji potpisuje predsjednik umaškog HSU-a Marino Kocijančić

Prozvani kandidat IDS-a HNS-a i Stranke zelenih Daglas Koraca pak kaže da se radi o klasičnoj tiskarskoj pogrešci pa je tako umjesto HNS-a na plakatima kao koalicijski partner osvanuo HSU.

'Kako se tiskanje i postavljanje plakata organizira u našoj centrali, plakate sam vidio tek nekoliko sati nakon njihova postavljanja. Čim sam uočio da se na plakatima nalazi logo HSU-a, odmah sam organizirao njegovo uklanjanje.

Provjerili smo uzrok nastale situacije i ustanovili da je omaškom učinjena tiskarska pogreška, odnosno da je umjesto loga HNS-a, na plakatu tiskan logo HSU-a.

Logo smo uklonili to jest prekrili isti dan njihova postavljanja, a danas će na njegovom mjestu biti postavljen logo HNS-a. Ispričavamo se glasačima HSU-a i HNS-a na nehotičnoj tiskarskoj pogrešci', kazao je Koraca, kojeg kao kandidata podržavaju Istarski demokratski sabor (IDS), Zeleni savez - Zeleni, Hrvatska narodna stranka HNS, Istarska stranka umirovljenika (ISU) i Demokratska stranka žena.