PROSVJED PROTIV NASILJA

Neutješna majka mladića ubijenog u Sarajevu: Dabogda ga stigla svaka moja suza

31.01.2024 u 22:52

Bionic
Reading

Majka Farisa Pendeka, ubijenog u subotu navečer nakon sukoba u prometu, obratila se stotinama građana na mirnom okupljanju večeras u dvorištu sarajevske osnovne škole u naselju Čengić Vila. U potresnom govoru zahvalila se svima što su došli i izrazila nadu da ubojica njezinog djeteta nikad neće izaći na slobodu.

Podsjetimo, u nedjelju navečer, pola sata prije ponoći, u Sarajevu se dogodilo ubojstvo kada je 24-godišnji Adem Šuman iz vatrenog oružja usmrtio 19-godišnjeg Farisa Pendeka nedaleko od glavne gradske prometnice.

Napadač je nakon prepirke izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. Sve se odigralo na semaforu u naselju Otoka.

Osumnjičeni za ubojstvo Adem Šuman sam se predao policiji u utorak.

  • +17
Okupljanje prijatelja ubijenog Farisa Pendeka u Sarajevu Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

'Nadam se da će moj sin biti posljednji koji je ubijen samo zato što se vraćao kući', rekla je Pendekova majka, a prenosi Klix.ba. Prepričala je što je posljednje rekla Farisu kobne noći.

'Ja sam mu rekla 'sine nemoj izlaziti, sutra je škola'. Rekao je 'neću dugo, vratit ću se'. I nikad mi se više nije vratio. Nikad njegove lijepe, zelene oči... Moja duša, moja polovica srca. Druga mi je moj Ismet... Hvala vam još jednom, svima koji ste danas došli. Hvala ovim divnim ženama koje su napunile džamiju, ja nisam imala snage. Naša vrata su vam otvorena. Ja ne mogu zaboraviti šta ste sve učinili za moje dijete", dodala je.

'Dabogda ga svaka moja suza stigla, i mog sina, i muža i sviju vas. Hvala vam do neba...', kazala je neutješna majka.

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut / PIXSELL