NAPADAČ PRIVEDEN

Zbog svađe u prometu ubio 19-godišnjaka i ranio još dvoje: Što znamo o zločinu

30.01.2024 u 21:16

Bionic
Reading

U nedjelju navečer, pola sata prije ponoći, ponovo u Sarajevu se dogodilo ubojstvo kada je 24-godišnjak iz vatrenog oružja usmrtio 19-godišnjaka nedaleko od glavne gradske prometnice

Prema pisanju Klixa medijska blokada iz tužiteljstva i policije unijeli su dodatni nemir među stanovnike Sarajeva jer satima nisu znali šetali li se ubojica na slobodno gradom ili ga je policija identificirala.

Navodno je svađa u prometu bila okidač da osumnjičeni Adem Šuman posegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje jer se dvojica nisu poznavali od ranije

Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim ozlijedama. Četvrta osoba u automobilu prošla je bez ozlijeda.

Napadač je nakon prepirke izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. Sve se odigralo na semaforu u naselju Otoka.

Osumnjičeni za ubojstvo Adem Šuman sam predao policiji u utorak.

Također su privedeni i uhićeni E.G. (37) i M.S. (24) iz Sarajeva koji se terete za pomoć Šumanu nakon počinjenog kaznenog djela. Dvojac je navodno skrivao Šumana od zakona.

  • +5
Privođenje Adema Šumana Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

'Svima je određeno 24-satno zadržavanje, nakon čega će postupajuća tužiteljica odlučiti o daljim mjerama' kazala je za Avaz Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Dodala je da se osumnjičeni A. Š. tereti za kazneno djelo ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a što je mnogo teži oblik ovog kaznenog djela.

Sarajevske ulice svako malo su poprište vatrenih obračuna, paljevina automobila, razbojništava, nasilničkog i bahatog ponašanja piše Klix i navodi da građani Sarajeva, očigledno s razlogom, mogu strahovati i zbog 'ružne riječi' u prometu jer i zbog toga padaju mrtve glave.