NEZASITNA SARA

Netanyahuova supruga priznala trošenje državnog novca na skupe večere iako joj je na raspolaganju osobni kuhar

14.06.2019 u 21:50

Bionic
Reading

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Sara, prihvatila je u srijedu nagodbu s tamošnjim tužiteljstvom u slučaju trošenja državnog novca na skupe večere

Kako piše britanski The Guardian, Sara Netanyahu bila je optužena da je potrošila 100.000 dolara iz državnog proračuna na večere, iako joj je kao supruzi premijera bio dodijeljen kuhar.

Nagodbom je utvrđeno kako će premijerova supruga platiti 2800 dolara kazne te vratiti 12.500 dolara u državni proračun, dok je tužiteljstvo nakon nagodbe smanjilo prekoračenje troškova na 50.000 dolara. Tužiteljstvo je svoju popustljivost u progonu premijerove supruge pojasnilo njezinim priznanjem krivnje.

Sara Netanyahu se već neko vrijeme nalazi na meti tužiteljstva zbog ekstravagantne potrošnje i zlostavljanja posluge. Prije tri godine izraelski sud je presudio da je premijerova supruga maltretirala čistača u premijerskoj rezidenciji te mu je sudskom odlukom dodijeljena odšteta u iznosu od 42.000 dolara.

I ostali zaposlenici rezidencije optužili su bračni par Netanyahu za zlostavljanje, među kojima je i bivša domaćica Shira Raban, koja potražuje 63.000 dolara odštete za pretrpljene duševne boli uzrokovane maltretiranjem i uznemiravanjem. Bračni par pak odbija optužbe za mobing svoje posluge, navodeći kako se radi o pokušajima iznuđivanja.

  • +23
Benjamin Netanyahu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Netanyahua i njegovu suprugu tereti se i za pokušaj pridobivanja naklonosti informativne mrežne stanice u zamjenu za vladine povlastice velikoj telekomunikacijskoj kompaniji. Uz to, Benjamin Netanyahu se sučeljava s optužnicom za podmićivanje i prijevaru, za koje bi suđenje trebalo početi u listopadu.

Izraelskog premijera se tereti i za prihvaćanje raskošnih darova od prijatelja milijardera, no on žestoko poruče zloporabe, prikazujući sebe kao žrtvu medijski orkestriranog napada u cilju njegova svrgavanja.