PROMETNI IZVJEŠTAJ

Neslavni rekorder vikenda napuhao je 3,28 promila

22.07.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave virovitičko - podravske evidentirano je ukupno 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su dijete putnik u osobnom automobilu i maloljetni biciklista lako ozlijeđeni

Ukupno su utvrđena 502 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 199 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.28 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 15.25 sati između Okrugljače i Bušetine, zbog čega je uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila od 156 km/h utvrđena je u subotu u 21.10 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 18 godina, dok je za vozilo koje se kretalo odmah iza njega i kojim je upravljao vozač osobnog automobila starosti 21 godinu, a koji je već u nekoliko navrata zatečen u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom brzinom znatno većom od dozvoljene, utvrđena brzina kretanja vozila 153 km/h.

Vrlo slična situacija dogodila se dan ranije, u petak u 16.15 sati na D314 u Ulici M. Gupca u Suhopolju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h kada je također za dva uzastopna osobna automobila utvrđeno da se kreću brzinom od 133 km/h.