BROJNE NESREĆE

Devetnaestogodišnjak izazvao kaos na cesti, poginuo vozač bicikla; drugi na A4 mrtav pijan 'samo' sletio u kanal

22.07.2019 u 11:20

Bionic
Reading

Policijska uprava varaždinska obavijestila je o cijelom nizu prometnih nesreća koje su se dogodile na njihovom području tijekom vikenda. Ukupno se dogodilo 15 prometnih nesreća i to jedna s poginulom osobom, pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom

U prometnoj nesreći koja se dogodila 21. srpnja oko 15.15 u Varaždinskoj ulici u Dubravi Križovljanskoj smrtno je stradao 41-godišnji vozač bicikla.

Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera graničnog prijelaza u smjeru Cestice. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju prometa prednjim je dijelom vozila udario bicikl kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 41-godišnjak. Od siline udara vozač bicikla je odbačen udesno izvan kolnika te je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Osobno se vozilo nakon udara zanijelo u desno i udarilo prednjim dijelom u zaštitnu metalnu ogradu kanala. Uslijed udara u ogradu vozilo je odbačeno na kolnik te je na njega naletjelo osobno vozilo kojim je u suprotnom smjeru upravljao 60-godišnjak. Tom je prilikom ozlijeđen 19-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin i zadržan na liječenju.

Smrt 41-godišnjaka konstatirala je liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, nakon čega je tijelo prevezeno na Odjel patologije iste bolnice. Očevid prometne nesreće je u suradnji s policijskim službenicima proveo zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 18.10, navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet te se on odvijao obilaznim pravcima.

Pijan sletio u kanal

U petak 19. srpnja oko 19.20 na autocesti A-4 kod Ljubešćice u prometnoj je nesreći ozlijeđen 37-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,90 g/kg i bez korištenja sigurnosnog pojasa desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake autoceste, iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je skrenuo udesno te prednjim dijelom udario u metalnu zaštitnu ogradu uz rub kolnika, nakon čega je sletio u propusni kanal uz autocestu. Tom je prilikom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede zasad nisu okvalificirane.

Pijan vozio neregistrirano vozilo

U subotu 20. srpnja oko 23.50 u Varaždinskim Toplicama, na državnoj cesti D-24, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo bez registarskih pločica, s nevažećim probnim pločicama, kojim je upravljao 43-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem kod navedenog je utvrđena koncentracija alkohola od 3,07 g/kg. Također je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i neosigurano. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Ozlijeđen dječak

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak 19. srpnja oko 16.30 u Ulici Krešimira Filića u Varaždinu ozlijeđen je 13-godišnji dječak. Upravljao je biciklom bez pratnje osobe starije od 16 godina, krećući se obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika, u smjeru Ulice Miroslava Krleže. U jednom je trenutku prednjim kotačem bicikla udario u rubni kamen te izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno. Dječak je tijekom vožnje koristio zaštitnu kacigu za glavu.