TKO S KIM?

Neočekivani rasplet u Sesvetama: Gradsku četvrt odnijelo Možemo!, no na čelu ostaje Bandićev čovjek

07.07.2021 u 14:49

Bionic
Reading

Izborom Stjepana Kezerića iz stranke BM 365 za predsjednika na današnjoj je sjednici konstituirano Vijeće Gradske četvrti Sesvete, HZD, Možemo i SDP ostali u oporbi

Vrlo neočekivan ishod izbora predsjednika zbio se na današnjoj konstituirajućoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete. Podsjetimo, stranka Možemo ostvarila je najbolji izborni rezultat i pet mandata, te se od njih očekivalo da pokušaju stvoriti većinu i uzeti vodstvo Sesveta. No, to se nije dogodilo, jer nisu dobili potporu ostalih stranaka, javlja portal Sesvete danas.

S druge se pak strane očekivalo od HDZ-a koji je osvojio tri mandata i stranke pokojnog gradonačelnika koja je osvojila 4 mandata, da zajednički u pregovorima s bliskim stranama osvoje većinu. No, niti to se nije dogodilo, jer očito se više HDZ i Stranka rada i solidarnosti 365 "nemaju rad".

Potporu Kezeriću dali su MOST s tri, Domovinski pokret s dva i lista Vesne Škare Ožbolt s jednim vijećnikom, ukupno njih 10 od 19 vijećnika. Nitko nije bio protiv, a vijećnici Možemo, HDZ-a i SDP-a suzdržani.

'Zahvaljujem svima na povjerenju. Priznajem da nisam očekivao ovakav rasplet, ali mislim da je to najbolje za Sesvete. S radovima na području Sesveta već smo u priličnom zaostatku, do sad smo ostvarili samo 30 posto od planiranog za ovu godinu i potrebno je odmah prionuti na posao', rekao je Kezerić u nastupnom obraćanju vijećnicima Kezerić, dodajući da odmah kreću akcije prema gradskim službama kako bi se nadoknadilo ono što je propušteno.