SVAKOG TJEDNA NOVI ISPAD

Nema manire: Bandiću žena nosi kišobran, i to mu nije prvi put

04.09.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upisao je još jedan gaf koji ovoga puta možda nije neposredno seksistički, ali nikako ne pokazuje manire koji dolikuju muškarcu na jednoj takvoj funkciji. Prilikom obilaska lokacije budućeg spomenika Franji Tuđmanu, naime, Bandić je danas snimljen u pratnji jedne od asistentica koja mu – nosi kišobran

Bandić se danas obratio novinarima na livadi ispred zagrebačkih fontana u društvu Nenada Fabijanića, arhitekta i autora rješenja za budući spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, za koji je, kako smo ranije objavili, raspisan natječaj.

Fotografi su snimili Bandića prilikom dolaska na tiskovnu konferenciju, a u oči nam je upao kadar jedne od Bandićevih asistentica koja ga prati noseći kišobran iznad njegove glave.

  • +9
Milan Bandić na poprištu budućeg spomenika Franji Tuđmanu Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Dugogodišnji poznavatelji gradskih prilika prisjetili su se da je u vrijeme čuvenog lopatanja snijega 2013. Bandiću u šetnji središtem grada kišobran nosila žena. Tada je o tome pisao i 24 sata.

Mi smo se, pak, sjetili detalja iz 2014. kad je na natjecanju u bacanju kugle u sklopu Hanžekovićevog memorijala, baš na istom ovom mjestu (kod fontana), Bandiću iznad glave kišobran držala direktorica natjecanja Ivana Brkljačić, što je dokumentirano i na fotografiji.

Podsjetimo, Bandić je prošli tjedan uznemirio javnost seksističkom izjavom kako je on 'najbolje žensko, jer svima da'. Možda je i u pravu – svima da da mu nose kišobran. Posebno ako su žene.