SLUŽBENA POTVRDA IZ BRUXELLESA

Nema istrage oko samoubojstva veleposlanika

05.12.2012 u 22:20

Bionic
Reading

Veleposlanik Srbije pri NATO savezu Branislav Milinković izvršio je samoubojstvo i nisu planirane nikakve daljnje istrage, potvrđeno je iz briselskog tužiteljstva. 'To je bilo samoubojstvo', rečeno je u tužiteljstvu, a prenosi portal Mondo

Diplomati na koje se poziva AP tvrde da je Branislav Milinković uoči samoubojstva na briselskom aerodromu razgovarao i šalio se s kolegama te da nije djelovao uznemireno. 'Motivi samoubojstva su misterij', rekao je jedan diplomat.

Po pisanju srbijanskih medija, veleposlanik Milinković ubio se na glavnom međunarodnom aerodromu u Bruxellesu skočivši s parkinga visokog 10 metara pred očima Zorana Vujića, pomoćnika ministra vanjskih poslova Srbije.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je iskrenu sućut obitelji i prijateljima Branislava Milinkovića.

Dačić o samoubojstvu veleposlanika

Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen potresen je, kako je naveo, zbog tragične smrti srbijanskog veleposlanika. 'Milinković je uživao veliko poštovanje. Nedostajat će nam', poručeno je iz njegovog ureda, a prenijele su agencije.

Branislav Milinković postavljen je za veleposlanika Srbije pri NATO-u prije tri godine, gdje je već od 2004. godine bio specijalni izaslanik šefa diplomacije tadašnje SCG pri Sjevernoatlantskom savezu. Prije toga bio je stalni predstavnik Srbije pri misijama u OESCE-u i Ujedinjenim narodima.