IVICA DAČIĆ

'Nekome ne odgovara da Srbija počne živjeti kao normalan svijet'

Bionic
Reading

Srpski premijer Ivica Dačić kaže da nije počinio nijedno kazneno djelo i da njegov susret s Rodoljubom Radulovićem ne treba koristiti za političke manipulacije.'Nikada se nisam sastajao s pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa, jer u vrijeme kad se to događalo (susret s Radulovićem) nisam imao apsolutno nikakve informacije o svemu tome

Saznanja sam dobio kasnije, a tema mojih razgovora nije bio nikakav kriminal, naprotiv', rekao je Dačić u intervjuu za Glas Amerike, prenosi B92. Naveo je da kao čovjek koji je izložen javnosti sigurno može napraviti pogreške u komunikacijama, ali da sigurno ne bi nikada napravio pogrešku na način da surađuje s kriminalnim klanovima. 'Ja sam ministar unutrašnjih poslova koji njih treba hapsiti', kazao je Dačić i ponovo istaknuo da u borbi protiv kriminala neće biti zaštićenih.

Kazao je da ne postoji nijedan ozbiljan politički argument za rušenje vlade bez obzira na takve pokušaje, jer bi u ovom trenutku to bilo u stvari zaustavljanje Srbije, a to što se sada pojavljuje u javnosti događaj od prije više godina očigledno ima veze s tim što nekome izgleda ne odgovara da Srbija konačno počne živjeti kao sav normalan svet.

'Ovo nije prvi put, na mene je bilo napada s različitih strana, prvo da sam izdajnik, da ne trebamo voditi razgovore s Prištinom, pa do nekih prizemnih napada na moju osobnost, do 'skrivene kamere', pa sada do manipulacije ovim podacima koji su iz 2008. i 2009. I sami vidite da je protiv ovoga Radulovića pokrenuta optužnica ili postupak tek 2011. godine', rekao je Dačić.

On je ocijenio da se sastanak s Radulovićem sada spominje zato što, kako je naveo, nekome izgleda ne odgovara da Srbija 'konačno počne živjeti kao sav normalan svijet'. Dačić, koji je u dvodnevnom posjetu Washingtonu, gdje će prisustvovati Molitvenom doručku, rekao je da su bilateralni odnosi sa SAD-om jedan od prioriteta za Srbiju.