'HRVATSKA JE PODIJELJENA'

'Negativnom kampanjom Josipović je pomogao HDZ-u'

11.01.2015 u 19:41

Bionic
Reading

'HDZ-ova biračka mašina je sasvim izvjesno uspjela stizati i stići Ivu Josipovića. Je li ga i prestigla, tek treba vidjeti', komentar je sociologa Dražena Lalića na rezultate izlaznih anketa

'Ono što je sigurno jest da smo imali veliku zainteresiranost građana, ali i da imamo veliku podijeljenost zemlje. To je veliki zadatak za budućeg predsjednika ili predsjednicu: on ili ona moraju biti integrativni faktor i zbližavati ljude. Bilo je previše napada u kampanji; sad jedno drugome trebaju čestitati', kazao je Lalić u programu N1 televizije.

Naglasio je da još uvijek postoji mogućnost da se službeni rezultati preokrenu - kao što se dogodilo na parlamentarnim izborima 2009. godine.

Politologinja Milica Vučković smatra da je Ivo Josipović sam sebe doveo u situaciju u kojoj su ga građani nakon pet godina mandata pitali 'što je napravio'.

'On se tu pogubio jer nije znao odgovoriti, puno jača kampanja je bila ona koja je govorila da nije radio ništa. Dio glasova sigurno mu je odnijela negativna kampanja u samoj završnici, kada je na gotovo svakoj temi spominjao HDZ. Time je učinio uslugu suparničkoj stranci', kazala je Vučković.