PROGNOZA VREMENA

Nedjelja toplija, na Jadranu pretežno sunčana, a na kopnu mogući lokalni pljuskovi

26.07.2020 u 07:53

Bionic
Reading

Vrijeme će u nedjelju biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro će u nizinama unutrašnjosti ponegdje biti magle, a na istoku još može biti kiše. Krajem dana u kopnenim zapadnim predjelima uz prolazno više oblaka moguć je i pokoji lokalni pljusak. Vjetar će biti slab, a u Dalmaciji mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 26 i 30 °C, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Oborina lokalno može biti i obilna, osobito u Podravini. Vjetar slab i umjeren, prolazno moguće i jak sjeverni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 21 do 25 °C, najavljuje DHMZ.

Središnja Hrvatska

U prvom dijelu dana kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno i oborina. Od sredine dana smirivanje i djelomično razvedravanje. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, prolazno moguće jak. Najviša dnevna temperatura od 21 do 25 °C.

  • +2
Zagreb: Kiša je osvježila gradske ulice i parkove Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gorski kotar i Lika

U prvom dijelu dana promjenjivo s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno je moguća obilnija kiša. Smirivanje od sredine dana, a poslijepodne se očekuje i djelomice sunčano. Vjetar uglavnom umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 22 °C.

Istra

Prijepodne promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a zatim postupno smanjenje naoblake pa će danju prevladavati sunčano, ali uz mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak. Puhat će slab do umjeren, ponegdje pojačan sjeverozapadnjak i bura, a poslijepodne će slabjeti. More će biti malo, prijepodne do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 28 do 30 °C.

Sjeverni Jadran

Prijepodne promjenjivo s povremenom kišom i pljuskovima te grmljavinom koji će prema sredini dana prestajati, pa će osobito poslijepodne biti djelomice ili pretežno sunčano. Duž obale uglavnom umjerena bura koja može osobito podno Velebita imati i jake udare, a prema otvorenome moru sjeverozapanjak. Najviša dnevna temperatura između 26 i 28 °C.

Vrijeme 26.7.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Dalmacija

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno i nestabilno, pa će mjestimice biti kiše, pljuskova i grmljavine. U drugom dijelu dana prevladavat će sunčano, tek ponegdje na jugu uz lokalni pljusak. Vjetar uglavnom umjeren sjeverozapadni, na jugu često i jugozapadni, prolazno moguće pojačan uz pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C.

Vrijeme sutra

Sunčano, na Jadranu i vedro. U gorju uz umjeren razvoj dnevne naoblake mogući rijetki pljuskovi. Vjetar većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 23 °C. Danju vruće uz najvišu dnevnu temperaturu uglavnom između 29 i 33 °C.