regionalni rekorder

Nećete vjerovati koliko zaostalih plaća potražuju radnici tvornice elektroda u našem susjedstvu

28.08.2018 u 22:37

Bionic
Reading

Dok radnici brodogradilišta 3. maj i Uljanik zahtijevaju plaće za srpanj, u našem susjedstvu radnici Tvornice elektroda Piva iz crnogorskih Plužina traže isplate čak 33 zaostale plaće, čime se svrstavaju u rekordere u regiji

Kako pišu crnogorski mediji, radnici Tvornice elektroda Piva blokirali su u ponedjeljak ulaz u tvrtku kako bi spriječili novog vlasnika da izveze elektrode sve dok im ne isplati potraživanja u iznosu od 1,7 milijuna eura.

Predstavnik radnika Veselin Radović kazao je kako su odluku o blokadi tvornice donijeli nakon što su doznali da je tvornica koja je otišla u stečaj 2015. godine prodana novom vlasniku za 115.000 eura.

'Duguju nam se 33 plaće i otpremnine za umirovljene radnike. Nemamo ništa protiv novog vlasnika, ali nećemo dozvoliti izvoz proizvoda ni sirovine dok nam se ne podmire potraživanja', rekao je Radović crnogorskim medijima.

Prema njegovim riječima, blokadu neće prekidati sve dok im se ne ispune zahtjevi, a obratit će se i crnogorskom premijeru Dušku Markoviću i nadležnim ministarstvima kako bi se riješio problem.

'Nije nam cilj blokirati ničiji rad, već isključivo da nam se konačno riješe potraživanja koja godinama čekamo', rekao je Radović i dodao kako radnici imaju podršku lokalne uprave Plužina.

>>> Ovih deset tvrtki zavilo je u crno najviše svojih radnika

U tvornici je, inače, bilo zaposleno 100 radnika.