isplate ispod očekivanja

Marić ne zna kako su se istopile otpremnine za radnike Kamenskog

28.09.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da nije u potpunosti upoznat sa slučajem djelatnika Kamenskog, kojima su isplaćene bitno manje otpremnine i zaostale plaće od onog što su očekivali, no dodao je da se dio te priče odnosi i na doprinose za mirovinsko osiguranje

Na pitanje novinara kako komentira činjenicu da su djelatnici Kamenskog u srijedu dobili 60 posto manje otpremnine od onoga što su očekivali, Marić je kazao da je sa slučajem upoznat iz medija i da mu nisu poznati svi detalji.

"Jedino što mogu reći vezano za onaj dio što se tiče Porezne uprave, znam da je tu bilo nekoliko apela da se država odrekne svojih potraživanja. Međutim, također smo jasno komunicirali, uz najbolju vjeru i najbolju namjeru, i sigurno da ćemo biti  maksimalno konstruktivni, ali tu se radi i o onome dijelu koji se ne tiče samo Ministarstva financija, već doprinosa za mirovinsko osiguranje", naveo je Marić.

Naglasio je i da to neće biti nikakva utjeha radnicima Kamenskog, ali i kako to nije jedini neriješeni predmet u državi. "Teško mi je reći u dvije rečenice kako riještiti tu situaciju. To je predmet koji dugo vremena traje, vidjet ćemo što možemo napraviti", zaključio je. 

Mediji su u srijedu izvijestili da su bivše radnice i radnici Kamenskog, nakon sedam godina čekanja, dobili samo mali dio onoga što im se duguje za zaostale plaće.

  • +9
Modna revija Udruge Kamensko Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Jedna od bivših radnica Kamenskog Biserka Hrbud za Novu TV kazala je da je na ime zaostalih plaća prvo trebala dobiti 60.000 kuna, da bi to spalo na 9.100 kuna, a na kraju je dobila svega 3.200 kuna. Zanima je gdje je završio, odnosno tko je uzeo ostatak novca i koliki je porez uzela država.  

Od stečajnog upravitelja Kamenskog tražila je da svakom bivšem zaposleniku u pisanom obliku pošalje ispis na koji se način radio obračun.