SVAKOM PREMA ZASLUZI

Odgurnuti crnogorski premijer: Trump zaslužuje biti u prvom redu

26.05.2017 u 18:47

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak američki predsjednik Donald Trump tijekom sastanka zemalja članica NATO saveza u Bruxellesu odgurnuo crnogorskog premijera Duška Markovića, on je dan kasnije dao vlastito pojašnjenje događaja koji je komentirala i J. K. Rowling, autorica serije knjiga o Harryju Potteru

'To je bila bezazlena situacija i nikako se drukčije ne može protumačiti', poručio je premijer Duško Marković, komentirajući trenutak u kojem ga je američki predsjednik Donald Trump poprilično grubo odgurnuo kako bi stao u prvi red.

Premijer je u razgovoru za crnogorske Vijesti dodao kako Trump kao čelnik najveće svjetske sile zaslužuje biti u prvom redu.

'Želim reći kako je prirodno da predsjednik SAD-a bude u prvom redu. Crna Gora ostaje privržena prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama', rekao je Marković na konferenciji za novinare poslije sastanka čelnika zemalja članica NATO-a.

Marković je, kako se sam pohvalio, imao dvije prilike porazgovarati s Trumpom. Prvo je sa njim razgovarao 20 minuta, a kasnije su tijekom svečanosti otvaranja novog sjedišta NATO, razmijenili nekoliko rečenica.

Crnogorski premijer u odgurivanju ne vidi ništa sporno Izvor: Društvene mreže / Autor: Vijesti online

Crnogorski je premijer kazao da je tom prilikom Trumpu zahvalio na njegovoj podršci i ratifikaciji Protokola o pristupanju u američkom Senatu.

Trumpov potez zamijetila je i prokomentirala J. K. Rowling, poznata britanska spisateljica te autorica knjiga o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

'Ti mali, mali, majušni čovječe', napisala je Rowling, podijelivši na svojem Twitter profilu snimku neobične situacije.