STUDENTI ODLUČILI

Neće se ometati nastava na alternativnim lokacijama

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.05.2009 15:24
  • Objavljeno 08.05.2009 u 15:19
studenti

studenti

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ante Čizmić

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta neće blokirati nastavu koja se od danas počela održavati na alternativnim lokacijama za poslijediplomske studije, a od ponedjeljka će početi i za diplomske studije tog fakulteta.

Dekan toga fakulteta Miljenko Jurković potvrdio je danas novinarima da je počela nastava za postdiplomante "bolonjce" na alternativnim lokacijama, a u ponedjeljak će početi i za diplomske studije bolonjskog sustava. Problem su još samo preddiplomski studiji za koje se još rade alternativni rasporedi i traže prostori, rekao je dekan.

Studenti su danas rekli novinarima da tu nastavu neće blokirati. Naime, sinoć je na plenumu procijenjeno da bi to neminovno vodilo u incidentne situacije koje se želi izbjeći. Blokada će se pokušati provesti posredno preko studenata matičnog fakulteta koje će se pozvati da solidarno blokiraju nastavu Filozofskog na svom fakultetu.

Studenti su izvijestili i da je Otvoreno pismo podrške profesora Filozofskog fakulteta u dva dana potpisalo 136 nastavnika i djelatnika Filozofskog fakulteta, 52 djelatnika drugih fakulteta i instituta, 71 pripadnik intelektualne i kulturne elite te da su dobili i 96 grupnih potpora inicijativi od udruga, sindikata, klubova i organizacija.

Komentirajući to pismo, dekan Jurković je rekao da u njemu ne vidi ništa novo. "Mi smo svi odavno rekli da podržavamo zahtjeve studenata za besplatnim obrazovanjem, tu ništa nije sporno, da je i meni netko došao s tim pismom, i ja bih ga potpisao", rekao je dekan, dodavši kako nema nikakvih naznaka da su profesori-potpisnici ujedno i "neposlušni" i da odbijaju održavati nastavu.

Rekao je i da će sa s nadoknadom propuštene nastave početi odmah nakon završetka redovite nastave sredinom lipnja, istaknuvši da rokovi prijamnih ispita nipošto neće biti narušeni.

Dosad je prikupljeno oko 45.000 potpisa na peticiju Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi