ČELNIK HHO-A

'Ne želimo produbiti mržnju između nas i Srba'

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 12.03.2012 17:42
  • Objavljeno 12.03.2012 u 17:40
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatski helsinški odbor smatra svojom moralnom obvezom upozoriti hrvatsku javnost na ono što se događa oko nas, u našem susjedstvu, a što može imati nesagledive posljedice za međusobno razumijevanje i dobrosusjedsku suradnju. Upravo stoga ne želimo se spuštati na nivo Živanovića i družine

Koliko nam je poznato, do danas postoji samo jedna presuda o genocidu, a to je presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu koji govori o genocidu što su ga počinili srpski vojnici u Bosni i Hercegovini nad Bošnjacima u Srebrenici – napisao je to Ivan Zvonimir Čičak, reagiravši tako na članke objavljene u srbijanskim medijima.

Naime, u člancima se izvještava o promociji knjiga koje su posvećene onome što se navodno događalo u jasenovačkom sustavu ustaških logora. Kako kaže Čičak, izvršni odbor HHO-a na sjednici koja će se održati krajem tjedna predložit će Saboru, Vladi i drugim političkim, društvenim, kulturnim i religijskim institucijama konkretne mjere za suzbijanje širenja ove opasne mržnje.

'Njihove tvrdnje plod su bolesne zlonamjerne mržnje. One su samo nastavak pisanja o ustaškom režimu tijekom jugoslavensko-komunističkog režima. Kroz sve te napise provlači se teza o genocidnosti hrvatskog naroda', rekao je Ivan Zvonimir Čičak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi