GRAĐANSKA AKCIJA VLADI

'Ne srežete li stavku za popove, nećete imati mira!'

14.02.2012 u 16:28

Bionic
Reading

'Ova svinjarija u proračunu s Crkvom kojoj se povećava uzimanje iz državne blagajne koju pune radnici, radeći bez grijanja i u robovlasničkim uvjetima, neće proći! Građani nisu za ovo glasali! Ovo je kap koja je prelila čašu! Povlačimo naše obećanje da ćemo vam dati 100 dana! Ukoliko se ne umanji stavka za Crkvu, obećavamo vam da nećete mirno spavati! Ukoliko mislite da su ovo prazne prijetnje, imajte na umu da smo se uspješno borili protiv zločinačke organizacije HDZ pa ćemo se znati boriti i protiv vas!', poručili su Vladi aktivisti Građanske akcije, dodajući da ovaj proračun morati biti revidiran

Današnjim odgovorom iz Vlade u kojemu stoji da se ugovor s Vatikanom mora poštivati u Građanskoj akciji nisu zadovoljni jer smatraju da to nije odgovor na pitanje zašto se Crkvi u novom proračunu daje više. Na svojoj su Facebook stranici stoga danas popodne objavili i novu poruku Vladi.

'Vaš odgovor da ste morali poštovati ugovor s Vatikanom i zato ste im dali novce nije odgovor na pitanje zašto ste im onda dali i više nego što ih ide? Hrvatska ima svoju diplomaciju i zašto ju niste iskoristili da biste uvjerili Vatikan da je vaš ugovor s biračima i boljitak građana ove zemlje važniji od mazanja i ovako predebele popovske guske? Od kada je suverenost odlučivanja da li ova zemlja ima novca za ispunjavanje ugovora u rukama druge države? Podsjećamo da su vam građani ove zemlje dali povjerenje za reforme, a ne da se ponovo ponašate kao 2000-te i prosipate demagogiju. Ponovo vam poručujemo: ukoliko ne srežete stavku za popove u ovom proračunu u jednakoj mjeri u kojoj je srezana socijala, nećete imati mira!', upozoravaju aktivisti Građanske akcije, poznati po svojim oštrim istupima protiv bivše HDZ-ove Vlade.

Za sebe kažu da su grupa entuzijasta koji 'nisu lobotomizirani i vjeruju da se stanje stvari može promijeniti'. Cilj im je, kažu, motriti Sabor i Vladu Republike Hrvatske, upozoravati ih što građani misle o njihovom radu te nenasilnim metodama dovesti do pada svake vlade koja ne radi u interesu svojih građana.