OBAMA REPUBLIKANCIMA

'Ne pregovara se sa pištoljem na čelu Amerike'

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama oštro je kritikovao republikance zbog njihove uloge u obustavi rada vlade SAD-a. 'Ne mislim da bilo koja stranka ima monopol nad mudrošću, ali ne pregovara se stavljanjem pištolja na nečije čelo, ili još gore, stavljanjem pištolja na čela Amerikanaca i prijetnjom da će se vlada zatvoriti', izjavio je Obama prilikom posjeta građevinskoj tvrtki M. Luis Construction u Marylandu

'Amerikanci nisu pijuni u nekoj političkoj igri. Ne možete zahtijevati neku otkupninu u zamjenu za održivost rada vlade. Ne možete zahtijevati otkupninu u zamjenu za održivost ekonomije. Ne možete tražiti otkupninu za obavljanje svog posla', dodao je Obama.

Obama je otišao i korak dalje, okrivljujući predsjedavajućeg Predstavničkog doma američkog Kongresa Johna Boehnera za zatvaranje vlade.

'Jedino što održava vladu zatvorenom, jedino što spriječava ljude da se vrate na posao i što spriječava farmere i vlasnike malih poduzeća da dobiju kredite je to što Boehner to ne dopušta, jer ne želi naljutiti ekstremiste u svojoj stranci', rekao je Obama.