PAPA PORUČIO

'Ne popuštajte pred napastima hedonističke kulture'

08.05.2011 u 17:39

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je pred približno 300.000 okupljenih u parku sv. Juliana u Mestru blizu Venecije, pozvao vjernike da se odupru 'strahu od drugih' te da 'grade mostove dijaloga među narodima', prenose agencije

Upućujući poziv na prihvat imigranata, Benedikt XVI. poručio je vjernicima da se odupru 'strahu od drugih, stranaca i doseljenika' koji u sve većem broju dolaze na ovo područje, prenosi France presse. 'U svjetlu imigracija i novih političkih okolnosti' Crkva bi morala uspostaviti solidarnost i ojačati duh jedinstva, rekao je Papa.

Istaknuo je kako čovjek ne može odustati od istine o samom sebi, jer inače trpi smisao osobne odgovornosti, solidarnosti s drugima i poštenja u gospodarskim i radničkim odnosima, prenosi IKA, dodajući kako je Papa upozorio vjernike da ne popuštaju pred napastima hedonističke kulture i ponudama materijalističkoga konzumerizma.

Na misi su, osim talijanskih vjernika, bili i brojni hodočasnici iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Papa je u subotu boravio u Akvileji gdje se obratio predstavnicima 36 dijeceza iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije i Njemačke. Hrvatskim hodočasnicima Papa je zahvalio što su došli, dodavši kako će se za mjesec dana vidjeti u Hrvatskoj.