VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

'Ne očekujem spektakularan rezultat'

14.04.2013 u 11:19

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić nešto prije 9 sati bio je tek osmi birač na svojem glasačkom mjestu.

'Pretpostavljam da će na ovim izborima odaziv birača biti mali. Na to smo upozoravali i tražili da se izbori održe zajedno s lokalnima. Ovako i na ovaj način se bojim da će to biti politička odluka jer će izići samo članovi stranke koji su politički motivirani. Žao nam je što se održavaju prije lokalnih izbora jer bi se na neki način uštedjelo oko 80 milijuna kuna. Datum i dan odgovaraju onima koji su na vlasti, takozvanim velikim strankama i vjerojatno se zbog toga kalkuliralo' rekao je on.

Od političke opcije, dodao je Šišljagić, odnosno koalicije HDSSB-HDSSD i Zeleni Hrvatske ne očekuje spektakularan rezultat. Ponudili su ljude, kaže, koji imaju iskustva za rad u EU.

'Nadam se da ćemo na ovoj listi dobiti jednoga promatrača, odnosno sada već zastupnika u EU Parlamentu. Zadatak je svih onih koji tamo odu da zastupaju hrvatske nacionalne interese, odnosno sve slojeve i segmente hrvatskog društva, od obrazovanja, ali prije svega gospodarstva i radnika' smatra Šišljagić te napominje kako valja iskoristiti maksimalno EU fondove za strateške projekte.

Dok je predsjednik HDSSB-a na svojem biračkom mjestu broj jedan u Osijeku glasao, na biralište je stigao stariji bračni par koji je glasno zapitao: "Je li ovo izborno mjesto broj 16?".

Nositelj koalicijske liste HDSSB-HDSSD i Zeleni Hrvatske Stjepan Ribić sa svojom je suprugom među prvima stigao jutros na glasačko mjesto u Osijeku.

'Nakon ove kratke kampanje, očekujem dobar rezultat. S obzirom da smo bili koalicijska lista gledali smo umrežiti cijelu Hrvatsku. Dakle, HDSSD u Dalmaciji, s HDSSB-om Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem, a Zeleni su bili na neki način oni koji su nas povezali' rekao je on te dodao kako na raspolaganju u EU Parlamentu imaju samo godinu dana.

'Nemamo puno vremena za uhodavanje. Od prvoga dana treba početi raditi kako bismo uvrstili sve one prioritete koje Hrvatska ima i probleme u strateške dokumente EU jer znamo da ona funkcionira na temelju tih dokumenata. Ako se nešto ne nađe u njima, nećemo moći dobiti ni sredstva za te prioritete' objasnio je Ribić.