NADAN VIDOŠEVIĆ

Ne bude li promjena bit ću kritičniji od Mesića

15.09.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević izjavio je danas da će, ako se ne dogodi nikakva promjena, u kritikama biti puno grublji nego predsjednik Republike Stjepan Mesić u svom govoru na otvorenju 85. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma.

"Ako se ne dogodi nikakva promjena, bit ću, vjerujte puno grublji nego je predsjednik Mesić bio danas. Ako Hrvatska napravi zaokret, ako proračunom pokaže da želi živjeti drugačije, ako općinski i gradski proračuni budu strukturirani tako da odgovore vremenu u kojem živimo, onda će svaka izvršna vlast u meni imati najveću potporu", izjavio je Vidošević odgovarajući na pitanje novinara hoće li iduće godine biti u mogućnosti ponoviti ovako kritičan govor kao što je bio danas Mesićev ukoliko bude izabran za predsjednika Republike.

Na pitanje da li se prepoznao u opisu kandidata za predsjednika o kakvom je govorio Mesić, Vidošević je rekao kako tu politiku osobno zastupa već 15 godina.

"Prije šesnaest godina rekao sam da Njemačka nije jaka zbog marke već marka zbog Njemačke misleći da se ništa ne smije pretpostaviti ekonomskom razvoju", kazao je te dodao kako to nije bila "glazba koja se slušala sredinom 90-tih ni danas".

Ekonomska kriza je reflektor koji je s marginalnih političkih tema skrenuo pažnju na život Hrvata, što je suština kao i poštivanje rada. Radnik u Hrvatskoj nije socijalna kategorija, ni mirovina nije socijalna kategorija već kapital građana kojeg su zaradili i imaju pravo s njim raspolagati. Ne može se živjeti od tuđeg novca, a živjeli smo od prodaje onoga što smo naslijedili, od doznaka iz inozemstva naših gradana i kreditnih zaduženja, kazao je Vidošević.