iznose obranu

Navijači pritvoreni u Grčkoj u ponedjeljak idu pred sud, hoće li biti pušteni?

03.12.2023 u 19:27

Bionic
Reading

Pripadnici Bad Blue Boysa, njih 102, privedeni nakon nereda u kolovozu u Grčkoj u ponedjeljak izlaze pred suca istrage.

U ponedjeljak će biti 119. dan pritvora pripadnika Bad Blue Boysa.

Svaka odluka osim one o ukidanju istražnog zatvora navijača, za odvjetnike Bad Blue bit će potpuno neprihvatljiva, javlja HRT.

Prema optužnici tereti ih se za 11 prekršajnih i kaznenih djela. Prva točka optužnice posebno zabrinjava obranu Bad Blue Boysa, a to je točka o zločinačkom udruženju, koja za razliku od preostalih 10 točaka nije opisana nijednom rečenicom.

Istraga je završena, a njihovi mobiteli nisu pokazali nikakve tragove niti poruke koje bi ukazivale na postojanje takve organizacije, kazala je novinarka Ribičić javljajući se za središnji Dnevnik HTV-a.    

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković kazao je da bi obitelji pritvorenih navijača mogli dobiti dobre vijesti uoči Božića. Puštanju iz pritvora nada se i ministar pravosuđa i uprave Ian Malenica.

'Čitavo vrijeme čekamo da ta istraga završi i ja očekujem da će oni sljedeći tjedan napokon biti pušteni. Iz Grčke nemamo nikakvih signala, ali čitavo vrijeme razgovaramo i vjerujem da to ide u dobrom smjeru', rekao je Malenica u četvrtak.