LAG Škoji

Natječaj za razvoj malih otočnih gospodarstava

19.08.2019 u 13:03

Bionic
Reading

Lokalna akcijska grupa (LAG) Škoji objavila je natječaj 'Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava', pa općina Šolta poziva sve zainteresirane da u četvrtak dođu na radionicu o natječaju

Njime se želi pomoći razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a Škoji koji obuhvaća općine Jelsa, Sućuraj i Šolta te gradove Hvar, Komižu, Stari Grad i Vis. Malim, potencijalno održivim farmama želi se pomoći da u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Potencijalnim korisnicima na raspolaganju je gotovo 665 tisuća kuna, potpora po projektu iznosi nešto preko 110 tisuća kuna. Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i hrvatskog državnog proračuna, Unija sudjeluje s 90, a Hrvatska s 10 posto.

Informativna radionica održat će se u 10, 30 sati u Domu kulture u Grohotama, a projekti se mogu prijaviti od 27. kolovoza do 30. rujna.